top of page

Avalon Festival

Heb jij zin in een heerlijk intiem zomerfestival met fijne soulmates, bewustzijnsverruimende en inspirerende workshops op een bijzondere plek in een helende tuin? Kom dan op zondag 20 augustus naar Avalon!

 

Avalon Retreat Center is een oplaadpunt voor mensen, werkt op basis van gelijkwaardigheid, spiegelen en intuïtie en zet vrouwelijk leiderschap in haar kracht voor zowel vrouwen als mannen! 

 

Je kunt lekker je zintuigen laten prikkelen met behulp van inspirerende muziek, theater, zang, massage en dans en je laten inspireren door boeiende lezingen en workshops.
Je kinderen kun je gerust meenemen; er zijn ook speciale kinderactiviteiten.

Het gezamenlijke diner is op basis van potluck; samen delen! Vergeet daarom ook niet je eigen eten, beker, bord en bestek mee te nemen.

 

Avalon Festival

20 augustus 13:00 - 22:00u, 2023

Veenakkerweg 5, Den Hoorn


Tickets: € 50,- (excl. diner, diner is op basis van potluck), 
Kids tickets: € 10,-  
(kinderen tot 4 jaar gratis)

Deze prijzen zijn exclusief een service fee van Hipsy van € 0,80

 

Ticketlink: https://hipsy.nl/event/17940-avalon-festival-den-hoorn-vlakbij-delft-en-den-haag

 

LINE UP

Concerten: 
Dymphi Peeters, Wijnand Schippers & Denise

 

Cacao ceremonie: 
Jennifer Ann

 

Ecstatic Dance: 
DJ Martyn Zij, Ceremonie door Iraas Korver

 

Mantra Cirkel bij het vuur: 
Wijnand Schippers & Denise

 

Theater performances: 
Ellen van Rossum

 

Diverse lezingen en workshops: 
Erma van Dijk, Kristel Keuren, Eva Keeris, Joshua Samson, Willemijn Bessem, Freek Zwanenberg, Crystal Molenaar, Cezanne Tegelberg, Evelien Jonkers

 

Massages en behandelingen:
Ronald Snel, Nadine Salmon & Josef Rebbe

 

Kinderprogramma:
Louise van Luijk,  Michel

 

Doorlopend: De pannenkoekenbakfiets
Ugo Tonneijck

 

Marktje:
Alette Wttewaal
Fred Maurice
Renske van der Kruk
 

Avalon Festival wordt georganiseerd door Dymphi Peeters - Medicine Music & Voice Healing Work en Iraas Korver.

Tijdens het festival zullen er ook foto's en filmopnames worden gemaakt voor de crowdfunding campagne die Avalon Community aan het voorbereiden is. Door een ticket te kopen ga je er in principe akkoord mee dat er beeldmateriaal van je gemaakt kan worden en dat dat gebruikt kan worden voor promotie doeleinden m.b.t. Avalon Community.

Mocht je hier niet mee akkoord gaan, laat het ons dan even weten per mail (dymphi.peeters@gmail.com), zodat we samen naar een oplossing kunnen zoeken.

blokkenschema Avalon festival.jpg

Het Team

Even voorstellen...

dit zijn de prachtige mensen die allerlei mooie ervaringen aanbieden tijdens Avalon Festival!

martyn.jpeg

DJ Martyn Zij  

Ecstatic Danc

Een getalenteerde Ecstatic Dance DJ en producent, wereldwijd bekend om zijn unieke geluid.

Naast zijn vaardigheden als DJ en producent, is hij ook een veelzijdige artiest die op verschillende manieren muziek maakt. Muziek die ruimte geeft, trance en verbeelding prikkelt, maar ook zorgt voor aanwezigheid in het “hier en nu”. Zijn geluid varieert van aardende bassen en beats, tribale grooves tot een meer meditatieve en lyrische sfeer. Deze brengt hij op een funky en soulvolle manier samen, waarbij hij de danser en luisteraar in het hart raakt.

Hij deelt laat zich inspireren door de verschillende vibes van het unieke gebeuren dat elke Ecstatic Dance is.

www.mzr.nl

jennifer.jpeg

Jennifer Ann

Cacao Ceremonie

Jennifer Ann was al op jonge leeftijd geïnteresseerd in de spirituele wereld. Ze maakte via haar familie kennis met spirituele concepten via georganiseerde religies. Ze had van nature een diepe intuïtie en verbinding met God, het goddelijke en de natuurlijke wereld. Als kind was ze diep intuïtief en had ze de gave om de energetische wereld te ‘weten’ en ‘zien’.

In deze één uur durende cacaoceremonie komen we samen om heilige ruimte te creëren. Een ruimte waar we kunnen zijn, ons veilig voelen en genieten van elkaar zoals we zijn. Onze intenties en gebeden laten horen, voelen en hun weg terug naar de bron vinden.

De cacao zal ons helpen ons lichaam te voelen en ons hart te openen om te laten stromen, dat wat stagneert in het fysieke, mentale, emotionele en spirituele lichaam. De weg vrijmaken om duidelijkheid en berichten te ontvangen, kracht verzamelen om de volgende stappen op onze levensreis te zetten.

www.jenniferannsings.com

BIO-PIC-DYMPHI_edited.png

Dymphi Peeters

Ligconcert

Dymphi is een artiest die medicijn muziek maakt geïnspireerd door wereldmuziek fusion, sound healing en improvisatie. Zij geeft sound healing concerten, stem healing trajecten, retraites en workshops en ze heeft haar  eigen Ecstatic Dance band: Dragonfly. Dymphi is gespecialiseerd in het begeleiden van ceremonies en rituelen met intuïtieve live muziek.

Tijdens het Avalon Festival zal zijn een ligconcert verzorgen en kun je heerlijk ontspannen tijdens haar diepe en afwisselende klanken.

Meer info: www.dymphi.com

ronanld snel.jpeg

Ronald Snel 

Massage

Behandelaar Ronald Snel Mannencoaching & Bodywork

Alles wat je meemaakt en ervaart in het leven, sla je niet alleen in je geheugen op, maar ook in jouw lijf. Als je te veel spanning opslaat, door bijvoorbeeld stress. Dan kunnen zich blokkades vormen in het lijf, omdat er geen goede doorstroom is

Wie is Ronald?

Rust, kracht, zachtaardig, humor en aanwezigheid.

De eenvoud van de alchemie spreekt Ronald erg aan en de laatste jaren verdiept hij zich hierin. Hem raakt daarin dat het zo voelbaar is in zijn lijf. En dat je uit het verhaal van je verleden stapt, terug naar de oorsprong van wie je in essentie bent. Hij verdiept zich nu vooral in de alchemie van bodywork en coaching voor mannen.

“In een bodyworksessie ga ik onderzoeken hoe het weer kan stromen in jouw lijf, zodat je weer vrijer kunt bewegen. Ik voel waar spanning of blokkades zitten en gebruik mijn handen voor het geven van fricties, aanraking, drukpunten en ritmische bewegingen. Het resultaat is ruimte en ontspanning, zodat blokkades of spanningen openen en kunnen worden losgelaten door het lichaam.”

Het is fijn als je makkelijk zittende kleding draagt tijdens de sessie. Een sessie duurt ongeveer 3o minuten en kost €15,-

https://ronaldsnel.nl

josef.jpeg

Nadine Salmon & Josef Rebbe

 Massage

Nadine Salmon en Josef Rebbe zijn beiden ervaren lichaamswerkers die hun steentje willen bijdragen aan een ontwakende wereld.

Nadine is thuis in het Hawaiiaanse Sjamanisme en heeft opleidingen gevolgd in Lomi Lomi Massage Rituelen en De-Armouring. Ook geeft zij onderwater drijfsessies in een zwembad in Pijnacker.
Josef heeft een achtergrond als Shiatsu therapeut en tantrisch De-Armouring masseur. Hij ontwikkelt ook technologieën gebaseerd op vibraties, waaronder een vibratie stoel en een floating bad.

Op het festival zijn Nadine en Josef beschikbaar voor Shiatsu, De-Armouring en Lomi Lomi behandelingen of een intuitive combinatie daarvan.

Kijk voor meer info op www.oceanlight-rituals.com en www.aquasonic-soundfloating.com

wijnand.jpeg

Wijnand Schippers & Denise

Concert

Geïnspireerd door reizen en Rainbow-gatherings speelt Wijnand op zijn Ukulele prachtige liedjes over liefde, vrijheid en het leven. Ondanks dat hij de schaduwkanten niet schuwt, weet hij deze ook altijd weer positief te belichten. Hij weet menigeen te raken met zijn warme, zachte krachtige stem. Van heel stil genieten tot uitbundig meezingen en dansen, het mag allemaal tijdens deze mooie muzikale middag…

 

joshua_edited.jpg

Joshua Samson

Mannen workshop

Speciaal voor de mannen wordt er een bijzondere workshop gegeven.

Joshua neemt je mee in een sessie met dialoog, muziek, beweging, check in en sharing. Samen klank ervaren, ritme en harmonie laten ontstaan en je eigen melodie maken.

Vanuit dialoog gaat hij aan de slag met verschillende thema's: motivatie, verdieping, verbinding, verstilling, vieren van het leven, vriendschap en autonomie

De bewegings check-in gaat uit van de Authentieke Pilates methode.

Zie ook:

www.SamsonPilates.com

crystal_edited.jpg

Crystal Molenaar

Workshop Germaanse Geneeskunst

Crystal geeft heldere levensinzichten vanuit de Germaanse geneeskunde.

"Ik werk het liefst met de levenslessen van dokter Hamer als basis van mijn werk. Dankzij die inzichten kunnen huidige problemen en uitdagingen worden verklaard aan de hand van wat je lichaam laat zien. Je lichaam liegt nooit en vertelt een verhaal. Wanneer je goed luistert kom je tot de kern van het probleem. Vooral dan kan je het zelfhelend vermogen van je lichaam aanspreken.

Ik leg je uit hoe de biologica van je lichaam zo geniaal werkt. Je loopt deze workshop uit met een diepe dankbaarheid naar het werk dat je lichaam voor je doet."

cezanne.jpeg

Cezanne Tegelberg

Theater workshop

Cézanne is theatermaker (deviced theatre) actrice en geeft op Avalon festival een physical performance workshop waarbij we spelen met lichamen in de ruimte - call en response, reageren op impulsen van buitenaf en binnenin.

Cezanne is the theater regisseur van HAG, een bijzonder stuk over de heks en de oervrouw en dit stuk is zeer verbonden met Avalon in Den 

Meer info: http://www.cezannetegelberg.company

iraas.jpeg

Iraas Korver

Ecstatic Dance Ceremonie

Iraas Korver, mede organisator van Avalon Festicval zal de openings ceremonie van de Ecstatic Dance verzorgen! Iraas is tevens een van de oprichters van Ecstatic Dance Den Haag en naast haar werk als ontwerper en theatermaker heeft ze al vele festivals mee vormgegeven.

evelien.jpeg

Evelien Jonkers

Zintuigenprikkelende kookworkshop

Geen zomer zonder winter, geen oogst zonder zaaien en geen spiritualiteit zonder aarding. En wat is er aardser dan zelf een heerlijke salade maken? Je gaat echter niet zomaar een salade maken, je gaat met al je zintuigen aan de slag.

Evelien Jonkers, tuintovenares, zal je kennis laten maken met de overvloed van de tuin van Avalon.

"Je gaat groente, fruit en kruiden op een hele nieuwe manier beleven. De zachte haren van een salieblaadje of een ruw palmkoolblad, knapperige wortels tussen je kiezen of het opslurpen van een sappig stukje fruit, knalrode bessen of de witte stengel van snijbiet... wie weet wat er allemaal in jouw salade komt. Combineer verschillende structuren met kleuren, geuren en geluiden én volg je intuïtie."

rondje-coach-erma-kl.jpeg

Erma van Dijk

Workshop Cranio Sacraal

Erma is de initiatiefnemer van Avalon Community en zij is gespecialiseerd in Cranio Sacraal therapie bij baby's. Daarnaast is zij sinds kort de bestuurder van de Cranio Sacraal Academie. Daarnaast geeft zij Verbindende Communicatie. Op Avalon festival geeft zij een workshop Cranio Sacraal.

Cranio Sacraal Therapie is een vorm van lichaamswerk met het zenuwstelsel als ingang. We werken met het spiegelend vermogen van onze lichamen en met het cranio sacraal ritme, het ritme van het hersenvocht. Samen komen we in No-mind, waardoor het zelfherstellend vermogen van het lichaam alle ruimte en energie krijgt om het werk te doen wat nodig is.

http://www.landaya.info

Willemijn .jpeg

Willemijn Bessem

Mediumschap en bewustwording

Tijdens deze workshop zal ik mijn ervaring delen als medium en hoe je de communicatie met overleden dierbaren of begeleiders kan herkennen. Daarnaast kan je ervaren in hoeverre deze communicatie je kan ondersteunen en inspireren om in grotere helderheid te leven. Ook zullen tips naar voren komen hoe je met je eigen gevoeligheid kan omgaan en dit kan integreren in je dagelijkse leven. Er is ruimte voor interactieve oefeningen vanuit meditatie en/of telepathie.
 

Eva_edited.jpg

Eva Keeris

Workshop Drakenkracht

Drakenenergie is het proces van het immer samensmelten van je goddelijke kosmische energiestroom en je aardse menselijke lichamelijke energiestroom. In het permanente ontmoeten van deze stromen kun je als mens je verbinding met Bron ervaren zodat je je kunt herbronnen en vanuit Bron kunt creëren, manifesteren en helen. 

 

In deze workshop neemt Eva je mee in het activeren en herinneren van deze ‘technologie’. Die is immers voor ons allemaal beschikbaar, we zijn het alleen ‘vergeten’! Soms ontmoet je iemand die (zich) dit al gerealiseerd heeft en dan wordt het herstellen van jouw eigen Bronverbinding-als-Draak een stuk eenvoudiger!

 

Na een klein stukje theorie over het DrakenVeld, gaan we met deze energie spelen. Eva zal met behulp van StarGate technologie samen met elkaars energie een collectief DrakenVeld neerzetten. We gebruiken daar klanken en lichttaal voor, muziek dans en beweging en we gaan ‘vliegen’ op onze individuele en collectieve kundalini-stromen. Als we in zo’n ‘container’ zitten, kunnen we een gezamenlijke reis maken: als het ware een reclame-filmpje langs de belangrijkste toeristische attracties van DrakenLand :)

 

Je wordt uitgenodigd mee te doen als je je Draak al geactiveerd hebt (a sense of homecoming to old soul territory), en je bent ook meer dan welkom als je in zo’n Veld voor het eerst je DrakenEnergie wilt activeren. 

 

over Eva Keeris

Eva is een hacker-ingewijde uit Damanhur (Atlantiaanse-Egyptische mysterieschool in Italië) en bouwt StarGates in Nederland (regio Den Haag) waarmee het Human Consciousness Grid van de Aarde wordt geüpdate met kosmische codes; dat doet zij als kundalini-technoloog. Overdag is ze op Avalon Godin van Huis en Haard, dweilt ze de vloer en sopt toiletten, kookt en catert en is Chief Onkruid. Veel van haar werk zit in de collectieve velden; soms werkt ze bij uitzondering ook één-op-één. 

ellen.jpeg

Ellen van Rossum

Dichter bij de Boom

Ellen van Rossum (1958) is actrice, theatermaker en voice-over artiest. 

In de jaren 80 begon zij haar speelcarrière bij Jeugdtheater Pssstt…. in Den Haag, waar zij in 4 seizoenen een tiental producties speelde. Hierna volgde een lange reeks van theaterprojecten bij diverse theatergroepen, waaronder Alex D’Electrique, Theatergroep Drang, De Theatermakers, Theaterhuis Alba , Theater Branoul, Spuiproducties, Theater Pepijn, De Zwarte Hand, het RO-Theater en Productiehuis Rotterdam en het Crossing Border Festival. 
In het buitenland heeft zij meegewerkt aan een aantal projecten van en met Fiona Templeton, zoals ’ Du-die Stadt’ in München, Zürich en ‘Metamorphoses’ in New York.
Op TV speelde zij rollen in Goede Tijden, Slechte Tijden, Onderweg Naar Morgen, en Pauwen en Reigers. 

In 2008 richtte Ellen Theatercollectief Elisabeth Bas op, waarmee zij sindsdien drie succesvolle voorstellingen gemaakt heeft; Oefening van Liefde (2009), La Garconne (2011) en Get It While You Can (2013).

 

Op Avalon Festival leest Ellen "Dichter bij de Boom" 

 

freek.jpeg

Freek Zwanenberg

Impro muziek workshop

Freek Zwanenberg, pianist binnen Dragonfly Ecstatic Band (van Dymphi), is gespecialiseerd in muzikale improvisatie. Tijdens zijn workshop leren deelnemers de basis van samen improviseren met behulp van een boel muziekinstrumentjes. Via leuke groepsoefeningen ontdekken de deelnemers dat de Kunst van het Improviseren eigenlijk een spirituele activiteit is. Immers je kunt pas echt samen in de Flow komen als je volledig in het Nu bent, zonder angst je impulsen volgt, en 100% vertrouwt op je medespelers. En dan ontstaat de magie…!

 

Freek Zwanenberg is net zo dol op Chopin en Liszt, als op vrije improvisatie. In 2009 startte hij zijn project ‘The Art of Improvisation’, waarmee hij allerlei nieuwe diensten aanbood zoals persoonlijke piano improvisaties of persoonlijke optredens. Een ander project waar Freek zich voor heeft ingezet is ‘Improv XL’, een collectief van artiesten en kunstenaars die genre overstijgend improviseren.

 

Freek krijgt de grootste kick van optredens die volledig geïmproviseerd zijn. Zoals optredens met zijn band Dragonfly, tijdens ecstatic dance bijeenkomsten. Of shows met zijn theatergroep Theatergasten, waarbij acteurs live scenes improviseren op basis van een interview met een gast op het podium.

 

Naast zijn muzikale activiteiten is Freek ook eigenaar van Bureau Jeugd & Media, dat lezingen en workshops verzorgt rondom mediaopvoeding en mediawijsheid.

 

De website van Freek: www.freekzwanenberg.nl

Het YouTubekanaal van Freek: https://www.youtube.com/channel/UCuRS9nRqGKms4-zwbSnVPuQ

kristel.jpeg

Kristel Keuren

Workshop Storytelling:

De kracht van je verhaal

Trainer, verhalenversterker, actrice, presentatrice en enthousiaste puzzelaar van incomplete verhalen-puzzels. Eigenaar van Het Storytelling Buro. 

Je kunt bij me terecht voor allerhande verhalen-variatie. Ik train, zet mens & bedrijf in hun vertelkracht, spreek over pitching & storytelling en breng saamhorigheid. Vanuit Het Storytelling Buro maken we chocola van appelmoes en leggen onverwachte puzzels. Met als doel: een twinkeling in de ogen. Bij lezers, bij opdrachtgevers, bij luisteraars, bij kijkers. Als het aan ons ligt: bij iedereen.

www.storytellingburo.nl
Het Storytellingburo is mede-oprichter van het Storytelling Gilde.

Kristel heeft o.a. gewerkt voor: 
De Politie, De Belastingdienst, bol.com, Ministerie van Financiën, Gemeente Den Haag,  
CAK, ABN, Care Nederland.

Op Avalon Festival geeft zij een workshop Storytelling: De Kracht van je Verhaal!

louise.jpeg

Louise van Luijk

Kinderworkshops

Louise is permaculturiste, tuinontwerpster, eco educator en earth learning moeder van drie eigenzinnige dochters. 
Een van haar passies is het overdragen van onze liefde voor de natuur. Ze heeft jaren ervaring met permacultuur, wilde planten, kruiden, bush craft, voedsel verbouwen, natuurvieringen en -ceremonies, sjamanisme, en leven met de seizoenen. Deze vormen het fundament van waaruit ze haar kennis, ervaring en wijsheid deelt met anderen tijdens workshops.

Op het festival gaat zij leuke dingen doen met de kinderen: geluksamuletten creëren en kruidenolie/pesto maken!

fred maurice.jpeg

Fred Maurice

Handlees sessie

“Iedere hand is uniek. Ze vertellen hoe jij je leven in de hand hebt.

Ik heb altijd al een fascinatie gehad voor het gedrag van mensen en dat deze vaak ook terug te vinden is bij de analyse van lichaamshouding, gelaat en handen. Het is bijzonder om in de hand te zien wie de persoon is en hoe iemand zich ontwikkeld heeft in de jaren.

In de Chironomie (handvormkunde) staat de vorm van de hand vast, maar kan de spierspanning in de loop van de tijd kan veranderen.

In de Chiromancie (handlijnkunde) worden de lijnen behandeld, die in de loop van de jaren ontstaan. Deze zeggen iets over hoe je gevormd bent, wat je allemaal hebt beleefd en hoe je hierdoor in het leven staat.

In de Dermatoglyfie (studie huidpatronen) worden de vinger- en palmafdrukken behandeld. Deze heb je van je geboorte meegekregen, zijn onveranderbaar en geven jou je unieke kenmerken.

Door je hand te lezen kan ik de toekomst niet voorspellen, maar je wel een inkijkje geven in waar je staat in je leven en welke richting je opgaat.”

morag.jpg

Renske van der Kruk

Morag kraam

Ik kijk er naar uit om jou te ontmoeten bij mijn kraam, waar ik diverse rituele benodigdheden verkoop. Bij mij vind je onder andere ritueel maanwater en zout, diverse kruidensticks, wollen kragen en nog zoveel meer pre-loved en handgemaakte artikelen. 

 

Op het Festival ben je welkom om tegen kennismakingstarief een aura-healing te ontvangen. 

 

Liefs Morag 

 

www.ByMorag.nl

ugo_edited.png

Ugo Tonneijck

De pannenkoekenbakfiets

Doorlopend zijn er lekkere pannenkoeken die door Ugo gebakken zijn met behulp van zijn pannekoekenbakfiets.

michelf_edited.jpg

Michel Thielen

Broodjes op stok en soep bereiden op vuur

Ik voel een diepe verbinding met de oneindige, vruchtbare scheppende liefdeskracht van de Aarde: Moeder Aarde! Zij is als een schoot van onvoorwaardelijke liefde waarin al haar ogenschijnlijke manifestaties lijken te bewegen als golven van schoonheid en gelukzaligheid in een voormloze oceaan. Ieder is zo'n golf van gelukzaligheid. Elk even zo mooi. 

 

Het magische bestaan zal gevierd worden in de vorm van biologische speltbroodjes te bakken, een soep te bereiden met zelf geoogste groenten en kruiden van het land Avalon boven ons zelf ontstoken vuur. 

 

Kom jij ook samen in verbinding broodjes bakken, soep maken en het vuur ontsteken?

 

Ik zie je graag! 

bottom of page