top of page

Onze Retraites

Vanuit Avalon bieden we diverse soorten retraites. Onze retraites zijn geïnspireerd door de vaardigheden en expertise die we als vrouwen meebrengen en de magie die ontstaat wanneer we ze combineren.

Positieve gezondheidsretraite

Een zorgvuldig samengesteld programma van groepswerk, individuele sessies en tijd om te verwerken in de natuur. Vanuit verschillende invalshoeken zoals cranio-sacraal therapie, privé coaching, storytelling, stemhealing en holistische massage wordt je meegenomen op een radicaal eerlijke reis naar het herontdekken van je eigen innerlijke kracht.

 

Medicijn muziek & stemwerk retraite 

Onze eigenste Dymphi Peeters, internationaal bekende medicijnmuziek vrouw, organiseert lange en korte retraites rond stemhealing en medicijn muziek, met geleide meditaties en spirituele reizen begeleid door haar magische klanken en muziek.

 

Retraites voor kunstenaars

Tijdens onze Artists Retreats komen internationale artiesten, schrijvers, theaterbeoefenaars, muzikanten, dansers en performers samen om te inspireren en te ontdekken, te trainen en te luisteren naar de stilte. Een inspirerend programma van workshops en bedenksessies, privésessies, massages, verstilling in de natuur en een magisch music medicine concert.

Ook organiseren we workshops Devised Performance, waarbij we een week lang intensief samenwerken aan het vinden en maken van materiaal, met als hoogtepunt een korte presentatie aan het einde van de week.

 

Retraites voor vrouwen

Collectief herstel en genezing binnen een vrouwengroep, door middel van rituelen, muziek, kunst, dans, eten, yoga en ontspanning maken we ruimte voor gelach en tranen, herinneren we ons hoe we ons lichaam kunnen vieren, laten we generaties aan schaamte en schuld los en kunnen we onbeschaamd onszelf zijn .

Gezinsretraites

Soms hebben we wat ruimte nodig om weer echt te kunnen genieten van onze kinderen. Geen zorgen over schema's en diners of winkelen, gewoon tijd om samen plezier te hebben. Om elkaar onze volle aandacht te geven en te praten over dingen die er echt toe doen. Met activiteiten voor de kinderen en een bubbelbad of massage voor de ouders maken we tijd voor onszelf en voor elkaar. We delen groepsactiviteiten, maar we hebben ook begeleide sessies als gezin, die ons helpen uit te zoeken hoe we het beste kunnen voorzien in onze eigen en elkaars behoeften. Om prioriteiten te herzien of gewoon op een dieper niveau verbinding te maken met wie we vandaag zijn. Kom verfrist en uitgerust weg, individueel en als gezin

 

Community retreat dagen

Tijdens onze klusjesdagen kun je ervaren hoe het leven in een zelfvoorzienende gemeenschap eruit kan zien. Je doet overdag klusjes op het land, verbouwt en oogst je eigen voedsel en gaat samen met onze retraitekok een gemeenschappelijke maaltijd maken. We spelen ook een paar spelletjes en gooien een aantal communityvragen op jouw manier om samen op te lossen, met behulp van geweldloze communicatieve vaardigheden. Natuurlijk kun je ons ook vragen stellen, die zullen wij dan zo goed mogelijk proberen te beantwoorden.

 

Scholen en retraites voor jongeren

We waarderen de kinderen van deze wereld echt heel erg. Ze inspireren ons om beter te doen.

We willen kinderen en jongeren ondersteunen bij het leren om zelfvoorzienend te zijn, voor hun lichaam te zorgen, voedsel te verbouwen, voor de aarde te zorgen en te leren handwerken.

Daarom stellen we ons terrein open voor scholen en groepen jongeren voor jeugdretraites of aparte leerdagen in de buitenlucht waar kinderen kunnen meedoen aan taken, leren hoe ze geneeskrachtige oliën en zalven maken, vogelvoer maken, leren houtbewerken en weven, of leren maaltijden koken van bijvoorbeeld zelf geoogst voedsel.

bottom of page